Twinjack 🎧

En app, der streamer dine Spotify sange så alle kan lytte med i realtid, og de behøver ikke engang at have Spotify.

Navnet “Twinjack” stammer fra den lille adapter man kan sætte i ens telefon eller computer for at splitte outputtet til to forskellige hovedtelefoner. Altså en måde at dele ens musik med en anden på. Det er præcis den oplevelse vi har forsøgt genskabe med Twinjack. Hvis du nogensinde har prøvet at arbejde tæt sammen med folk i andre lande, finder man hurtigt ud af at mange ting kan genskabes via digitale medier og webcam, men stemningen i kontoret er anderledes. Jeg arbejder tit sammen med Morten i San Fransisco - og vi tænkte, at man faktisk kan replikere atmosfæren hos hinanden ved bl.a. at høre samme musik.

Dele dine hovedtelefoner over internettet

Så vi byggede Twinjack – en app du installerer på din computer hvorefter du kan spille musik fra Spotify til dine venner eller hele verden. Du får automatisk din helt egen kanal hvor alle kan høre din musik fra – dine venner skal blot åbne linket i deres browser, på desktop eller mobil, og musikken afspiller i realtid. Man skal ikke engang installere noget software hvis man bare vil være en lytter. Pudsigt nok har vi brugere, som elsker idéen og selv arbejder i Spotify:

Teknikken bag

Twinjack blev oprindeligt lanceret på vores egen backend - NodeJS, SocketIO, Redis og PostgreSQL. Klientsiden har altid været ReactJS. Vi oplevede en masse trafik efter lanceringen på ProductHunt, som faktisk betød at vores server gik kortvarigt ned. Man kunne godt have brugt tiden på at optimere backenden og indført autoskalering, men vi besluttede i stedet, at flytte platformen over på Firebase. Firebase håndterer hele databasen med sockets, så vi kan bruge tiden på andre ting end oppetid.

Twinjack.com.