Falck, Sundhed på spil 🏅

Et spil, som udfordrer medarbejderne til at holde sig sunde og raske på arbejdspladsen, mens de har det sjovt.

Hos Falck Healthcare går de meget op i sundhed på arbejdspladsen. Afdelingen havde udformet et analogt spil, der udfordrer medarbejderne til at bevæge sig mere, spise bedre og blive sundere. Det fik ret stor succes da medarbejderne faktisk blev mere aktive, men spillet skalerede ikke særlig godt - Falck brugte meget tid på igangsætning af nye virksomheder. De oplevede også at have svært ved at få alle involveret, f.eks. medarbejdere, som ikke altid er på kontoret.

Min opgave var derfor at bygge en optimeret digital udgave af spillet, som anvendte nye digitale muligheder, og gjorde det langt nemmere for Falck at igangsætte nye virksomheder. Det analoge spil anvendte en del fysiske elementer, som vi redesignede til at virke på digitale devices. Vi opdagede bl.a. hvor vigtigt det var for medarbejderne at se hinandens score og holde alle aktive ved at udfordre modstanderne.

Vi gik til opgaven med målet at validere konceptet på den mest virkelige måde – ikke bare en prototype og nogle interviews, men ved at kunder faktisk køber produktet og spiller det i deres virksomhed.

I samarbejde med Falck stod jeg for udvikling og design af iOS og Android apps samt en backend. Vi besluttede at udvikle mobile apps i stedet for web for at udnytte native funktioner såsom skridttælleren og push beskeder. Produktet blev testet hos interne Falck medarbejdere samt en række større virksomheder, som betalte for løsningen. Tilbagemeldingen var en stor succes og er i dag ved at blive udviklet som et fast produkt hos Falck. Projektet var faktisk et af de mest succesfulde IT projekter i Falck, som både overholdt tids- og budgetrammen.

Læs mere på Falcks website.

Sundhed på Spil i AppStore.