Selvbetjening af realkreditlån 💰

Redesign af hele BRFkredits selvbetjeningsløsning samt online beregnere, og udvikling af et design framework.

Historisk set er BRFkredit blevet anerkendt for deres gode online beregnere, som kan bruges til at lege med tanken om at købe bolig. Selvbetjeningen og de online beregnere havde dog 10 år på bagen. Derfor gennemgik BRFkredit en stor redesign fase af hele deres website og selvbetjeningsløsning.

Jeg var ansvarlig for UX rådgivning som den eneste interne konsulent da jeg ankom, og arbejdede tæt sammen med eksterne bureauer for at designe den nye brugeroplevelse. Både til beregnerne, men også hele deres selvbetjeningsunivers.

Hvad betyder afdragsfrihed?

Realkredit er en avanceret størrelse, men det glemmer man når man sidder med så stor en indsigt i branchen. Derfor var en af de vigtigste opgaver at få italesat hvordan helt almindelige borgere tænker lån. Udover at realkredit og de matematiske udregninger kan være vanskelige at forstå, er det endnu vanskeligere at udføre sin egen låneberegning. I modsætning til kunden har BRFkredit mange års erfaring med udregning af realkreditlån, så det gav bedre mening at fjerne mange af valgene fra kunden, og i stedet lade BRFkredit stå for mellemregningerne. Det betød, at man som kunde følte sig mere sikker, og i stand til at omlægge sit lån uden yderligere vejledning.

Jeg redesignede hele selvbetjeningsløsningen, optimerede usability, gjorde det nemmere at navigere og i det hele taget forbedrede brugeroplevelsen. Derudover udviklede jeg et design framework til brug direkte i frontend frameworket, så man har langt nemmere ved at genskabe de nye designprincipper.

Se løsningen på brf.dk.